RITVA-LIISA POHJALAINEN

LASITAIDE

LASITAITEILIJA-MUOTOILIJA

Taiteilijana tavoitteeni on saada sulan lasimassan liike ja rytmi jatkumaan ikuisesti teosteni sisällä. Vaikka kova, pysähtynyt muoto kuuluu niiden olemukseen, lasiveistosten kukkivissa puutarhoissa hiukset hulmuavat ja lempeät sateet lankeavat maahan.

Taiteilijana minun täytyy saada liike haltuuni ja taivuttaa lasin tahto osaksi omaani. Vaikka veistokset jäähtyessään jähmettyvät, haluan, että valo niiden sisällä liikkuu ja lasi säilyttää ikuisesti rytmin, joka sille on kuumuudessa annettu. Korkealaatuisten, uniikkien lasiveistosten valmistaminen on hidasta ja raskasta, ja se vaatii monien huippuammattilaisten saumatonta yhteistyötä

Tutustu taiteilijaan

TEAM MURANO

Muranossa korkealaatuisella taidelasilla on pitkät, vahvat ja monipuoliset perinteet. Mestareiksi ei vain opita, vaan myös synnytään. Vaativin osaaminen kulkee edelleen suvuissa isiltä pojille.

Muranossa Italiassa lasiteoksia Ritva-Liisa Pohjalainen työstää maestro Pino Signoretton kanssa. Maestrot Mariano Moro ja Christiano Toso, Ars Muranon lasiverstaalta, ovat puhaltamassa suuria monivärikerrosteoksia. Tärkeä yhdyshenkilö on myös amerikkalainen, Muranossa yli 20 vuotta työskennellyt naispuhaltaja Amber Hauch.

TEOKSET

NUUTAJÄRVI FINLAND 

Teosten teknisessä valmistamisessa Pohjalaisella on säveltäjä-kapellimestarin rooli. Hän luo tavoitteen ja auttaa kaikkia etenemään määrätietoisesti sitä kohti, samalla ollen yksi työryhmän jäsen. "En halua omia kunniaa lopputuloksesta itselleni. Lasiverstaalla tiimi on kuin perhe", Ritva-Liisa kertoo. Hän on työstänyt lasiteoksiaan huippupuhaltajien kanssa Nuutajärvellä vuodesta 2008. Mukana Nuutajärven tiimissä ovat:

Alma Jantunen, lasinpuhaltaja
Johannes Rantasalo, lasinpuhaltaja
Matti Vilppula, lasinpuhaltaja
Heikki Viinikainen, lasiteosten hionnat

TEOKSET

Lukumäärä:

- +

Lukumäärä: