Takaisin

Näyttely avattu Shanghaissa

avattu

Ritva-Liisa Pohjalaisen lasitaiteen näyttelyn avajaisia vietettiin eilen, 12.10. Yun Jian Art Museumissa, Shanghai World Financial Centerissa. Avajaisissa oli läsnä Shanghai Pudongin ylintä johtoa, paikallisten gallerioiden ja museoiden edustajia sekä arvostettuja taideprofessoreita.

Ritva-Liisa Pohjalaisen 52 uniikin lasiveistoksen näyttely avautui eilen Shanghaissa. Näyttelyä on valmisteltu yli kahden vuoden ajan. Avajaisissa paikalla olivat mm. Shanghai Pudongin varakuvernööri ja Kulttuuriministerön taideosaston johtaja, Zhu Di sekä Pudongin kaupungin Kulttuuritoimiston johtaja, Huang Wei, Shanghain lasimuseon johtaja Zhang Lin sekä lasitaiteen professori Zhuang Xiaowei. Avajaiset alkoivat varakuvernöörin vastaanotolla kaupungintalolla.

”Lasitaiteen vieminen Kiinaan asti on ollut valtava ponnistus. Viimeiset yöt on valvottu näyttelyä rakentaessa. Nyt kun näyttely on valmis, ei voi kuin olla valtavan kiitollinen ja tyytyväinen. Avajaisvieraiden taiteen tuntemus ja aito arvostus tuntuu hyvältä. Monet ovat ihmetelleet, kun käytän suunnittelussani niin monenlaisia materiaaleja. Näyttely on kiinnostanut laajalti myös Kiinan mediaa”, Pohjalainen sanoo.

Suomalainen lasitaide on kiinalaiselle yleisölle uudenlaista. Skandinaavinen muotokieli on Kiinassa omaperäistä ja trendikästä. Arvostetun yliopiston, Fine Arts college of Shanghain lasitaiteen professori, Zhuang Xiaowei kertoo, että Kiinassa lasitaide on uudehko ilmiö.

”Skandinaavinen muotoilu on meille kiinalaisille persoonallista ja rauhoittavaa. Pohjalaisen näyttely on syvällinen, siinä on paljon tulkintaa”Zhuang Xiaowei kuvailee.

Pohjalaisen lasitaiteen näyttely on esillä Shanghaissa 27. lokakuuta asti. Näyttelyteokset on luotu Italian Muranossa yhteistyössä maailman huippupuhaltajiin kuuluvien Pino Signoretton ja Mariano Moron kanssa. Signoretto on työskennellyt mm. Picasson, Dalin, Pomodoron ja Chihulyn kanssa. Osa lasiveistoksista on valmistettu Nuutajärvellä Lasisirkuksen kanssa yhteistyössä.

Yhtä aikaa Shanghain näyttelyn kanssa Ritva-Liisa Pohjalaisen nettisivulle on avautunut virtuaalinen teosgalleria sekä medialle suunnattu mediagalleria.  Virtuaalisen teosgallerian kautta näyttely avautuu globaalisti kaikille ja mahdollistaa tiedustelut vapaista teoksista. Olemme julkaisseet myös näyttelyssä esitettävän videon, joka on koostettu Pohjalaisen haastattelusta.  

Lukumäärä:

- +

Lukumäärä: