Nuutajarvi, finland

Mustavalkoiset ja värikkäät isot lasiveistokset

Ritva-Liisa Pohjalaisen yhdessä Lasisirkuksen puhallusryhmän kanssa vuodesta 2009 lähtien Nuutajärvellä toteutetut teokset.

Mielenmaisemani elää vuodenaikojen mukaan. Olen huomannut, että syksyllä värit katoavat töistäni. Syksyllä syntyvissä veistoksissani mustan ja grafiitin harmaan sävyihin sekoittuu usein pilkahdus tulenpunaista takkatulen loimua. Talvi näyttäytyy minimalismina, suuruutena, jota niukkuus kannattelee. Talven sydän on pumpulilumen valkoinen, kuun ja tähtien valaisema ja revontulien kirkastama.

Pilvettöminä öinä arktiset värileikit leimuavat taivaalla kuin tuli. Niiden takana tuikkiva linnunrata ja ihmisten tuhansia vuosia sitten nimeämät tähdet sitovat mielemme kaikkeuteen, jossa tieto palaa mystiikaksi.

×

Teokset

Teokset

Lukumäärä:

- +

Lukumäärä: