ValikkoValikko

Pohjalaisen suunnittelemat uudet Alkon työasut lanseerattu

Ritva-Liisa Pohjalainen Alko työvaatteet 2015

Alko uusi myymälähenkilökuntansa työasut muotitaiteilija Ritva-Liisa Pohjalaisen suunnittelemilla vaatteilla. Uudet asut otettiin käyttöön vappuaattona Alkon myymälöissä kautta Suomen. ”Uudet työasut ovat ergonomisesti mahdollisimman miellyttäviä käytössä. Niissä on raikas ja dynaaminen ilme, joka sopii tähän päivään”, kertoo vaatteiden suunnittelusta vastannut Ritva-Liisa Pohjalainen.

Alko aloitti työvaatemalliston kilpailutuksen ja uuden vaatesuunnittelijan etsimisen vuonna 2013. Pohjalainen valittiin suunnittelijaksi neljän ehdokkaan joukosta. Pohjalaisella on aiempaa kokemusta työvaatteiden suunnittelusta. Muun muassa tämänhetkiset Finnairin työvaatteet ovat hänen käsialaansa.

Alkon työasujen suunnittelussa lähtökohtana on ollut Alkon uusi myymäläilme ja työvaateryhmän vaatteille asettamat tavoitteet. Suunnittelutyö aloitettiin perehdyttämällä suunnittelija ensin huolellisesti Alkon brändiin, brändi-ilmeeseen sekä myymälätiloihin, joissa uudet vaatteet tulevat olemaan käytössä. Lisäksi koko Alkon henkilökunta pääsi osallistumaan projektiin alusta alkaen muun muassa äänestämällä parasta vaate-ehdotusta. ”Alkon uudessa mallistossa on panostettu huollettavuuteen ja käytettävyyteen. Vaatteita käyttävien myyjien mielipiteitä ja palautetta vanhoista työvaatteista on kuunneltu herkällä korvalla”, kertoo työvaateuudistuksesta vastannut projektipäällikkö Sanna Myllylä.

Uusi mallisto on edeltäjäänsä suppeampi, mutta sen osat ovat hyvin yhdisteltävissä keskenään. Työvaatteissa on ensimmäistä kertaa mukana myös farkut. Alkon uudet työvaatteet toimittaa suomalainen Topper.

Soveltuvilta osin vanhat työvaatteet kierrätetään uudestaan tekstiiliteollisuudessa ja muista osista tehdään öljyntorjuntamattoja. Varastossa jäljellä olevista, käyttämättömistä vaatteista valmistetaan erilaisia pusseja ja kasseja sekä Alkon myymälöiden valikoimiin että Alkon omalle henkilökunnalle.

Takaisin edelliselle sivulle

Arkisto