ValikkoValikko
spacer
   

Ajankohtaista

 • Uusi bisnes-nettisivu avattu!

  Uusi bisnes-nettisivumme on avattu! Tule seuraamaan matkaani kohti Shanghain näyttelyäni lokakuussa! Päivitämme viikottain tarinoita ja tietoa matkan varrelta.

  Lue lisää: www.rlp-design.fi

  Our new business website has been opened! Come and follow my upcoming exhibition in Shanghai in October! We update weekly new information and stories along the journey.
  Read more: www.rlp-design.fi

   

   

  Lue lisää
 • NÄYTTELY TULOSSA: Ritva-Liisa Pohjalaisen lasiveistoksia Taidegalleria Terttu Jurvakaisen 40-vuotis kesänäyttelyssä 17.6.-31.8.2017 Muhoksella

  Galleria Terttu Jurvakaisen 40-vuotis kesänäyttelyyn Ritva-Liisa Pohjalainen tuo sarjan uniikkeja lasiteoksia. Ne on puhallettu Nuutajärven lasikylässä, missä lasinpuhallukseen perinteet ja korkea taito ovat siirtyneet sukupolvelta toiselle jo satojen vuosien ajan.

  Pohjalaisen teoksissa taitava materiaalin hallinta yhdistyy uusiin ja yllättäviin lähestymistapoihin. Veistokset ovat kuin läpikuultavia pienoismaailmoja. Niiden sisällä soi muotojen ja värien musiikki. Ne ovat kappale valtamerta, jossa valonsäteet tanssivat.

  Veistosten valmistaminen on teknisesti vaativaa, ja siihen tarvitaan kolmen puhaltajan samanaikainen työskentely. Teokset rakennetaan asteittain siten, että ensiksi tulikuumaan aloituskappaleeseen liitetään värejä, kuvioita ja ilmakuplia. Kuvioiden väliin voidaan liittää kirkasta lasia. Aihiota lämmitetään jatkuvasti, jottei se pääsisi jäähtymään. Kun aihio on valmis, se päällystetään kirkkaalla lasilla sekä muotoillaan kostutetun paperin ja lastojen avulla haluttuun muotoon. Tämän jälkeen teos katkaistaan, hiotaan ja kiillotetaan. Lopuksi taiteilija signeeraa teoksen käsin kaivertamalla.

  Ritva-Liisa Pohjalaisen taidelasi välittää ajatonta kauneutta. Veistokset ovat syntyneet pohjoisen luonnon vaikutteista ja kantavat sisällään suunnittelijan arvoja, puhtaan muodon kunnioittamista j mielikuvituksen iloa. Ne on valmistettu säteilemään ympärilleen valoa ja kauneutta.

  Hänellä on tulossa iso lasiveistos-näyttely Shanghaissa Kiinassa lokakuussa 2017. Näyttelypaikka YUN JIAN taidemuseo sijaitsee Shanghai World Financial Centerissa. Näyttely kuuluu Suomi100-ohjelmaan.

   

  Teos: Flow, Ritva-Liisa Pohjalainen 


   

  Lue lisää
 • NÄYTTELY TULOSSA: Nuutajärven Lasikylän kesänäyttely 2017

  SYDÄMEN PUOLELLA
  Nuutajärven Lasikylän kesänäyttely 2017
  21.5.-26.8.2017

  Nuutajärven Lasikylän kesänäyttelyn teemana on korut ja kunniamerkit. Aiheella huomioidaan maamme itsenäisyyden juhlavuotta ja myös näyttelyä järjestävän Nuutajärven Galleria Osuuskunnan kymmenvuotista taipaletta.

  Koru tai kunniamerkko on usein kantajalleen merkityksellinen ja se voidaan tulkita niin huomionosoitukseksi, ansioksi tai jopa kannanotoksi. Kunniamerkkejä kannetaan juhla-asuissa perinteisesti vasemmalla, sydämen puolella. Ansiomerkki tai koru voi viitata niin elämään kuin kuolemaankin, merkittävään tapahtumaan tai muistoon.

  Kutsunäyttelyssä on mukana seuraavat taiteilijat: Kirsi Doukas, Ritva-Liisa Pohjalainen, Carina Blomqvist, Eila Minkkinen, Paola Suhonen, Janna Syvänoja, Ru Runeberg, Jukka Rintala, Sara Hulkkonen, Alma Jantunen, Marika Kinnunen, Johannes Rantasalo, Gina Solaris, Markku Salo, Jenni Sorsa, Lea Swantz ja Heikki Viinikainen.

  Näyttely on avoinna Vanhan Hytin hallissa Nuutajärvellä päivittäin klo 11-17 (poikkeuksena juhannusaattona klo 11-15 ja juhannuspäivänä klo 12-17). Näyttelyyn on vapaa sisäänpääsy.

   

  Teos: Anemone, Ritva-Liisa Pohjalainen 

   

  Teos: Iloa täynnä 2, Ritva-Liisa Pohjalainen 

  Lue lisää
spacer
 • Puistikko highlight

  Puistikko

  Sula lasi on onnea
  minä kellun

  poimin värikkäitä hedelmiä
  merten ihmeitä,
  pari levotonta sielua
  ja kuuman kosketuksen.

  Ne kaikki jättävät lasiin
  jotain kaukaa sielustaan.