ValikkoValikko

Ateljee

Lue Ritva-Liisan kuulumisia tällä sivulla.

Kesän taidelasi- ja korunäyttelyä rakentamassa

Ritva Liisa Pohjalainen Galleria Kulma näyttely

Kevättalvella minut kutsuttiin pitämään näyttely Kuopion satamaan juuri avatussa Galleria Kulmassa. Näyttelyn ajankohta sattui sopivasti samaan aikaan Kuopio Tanssii ja soi -festivaalin kanssa. Tutustuessani keväällä näyttelytilaan, oivalsin oitis kuinka taidelasit, puvut, korut ja veistokset tultaisiin asettelemaan tilaan.

Keväällä osa viikoista kului Nuutajärvellä lasihytissä uusien lasiteosten työstön parissa. Puhallukset ja viimeistelyt saatiin sujumaan aikataulun mukaan, mikä toi lisää hyvää energiaa näyttelyn valmisteluun.

Ritva Liisa Pohjalainen Galleria Kulma näyttely
Nuutajärvellä näyttelyn lasiveistoksia valmistamassa.
Kuva: Laura Jänisniemi

Ritva Liisa Pohjalainen Galleria Kulma näyttely
Lasipuhaltajat Alma Jantunen ja Matti Vilppula puhaltamassa Ritva-Liisan lasiveistoksia Nuutajärven lasihytissä.
Kuva: Laura Jänisniemi

Korumallisto viettää tänä syksynä 10-vuotisjuhlaansa. Iloksemme saimme näyttelyyn esille lähes koko nykyisen korumalliston sekä muutaman veistoksellisen uniikkipukukorun. Syksyn uutuusmallien julkaisu oli kuitenkin maltettava säästää lokakuuhun Koru- ja Kello -messuilla huipentuvaan korumerkin 10-vuotisjuhlaan.

Ritva Liisa Pohjalainen Galleria Kulma näyttely
Galleria Kulman näyttelytilan viimeistelyä ja teosten esille asettelua.
Kuva: Salla Räsänen

Ritva Liisa Pohjalainen Galleria Kulma näyttely
Jättisormusveistokset löysivät nopeasti oman paikkansa galleriassa.
Kuva: Salla Räsänen

Näyttelyn pystytyksessä oli ystävien apu tarpeen. Avajaisviikon maanantai-iltana saimme kaikki vitriinit siirrettyä Galleriaan. Seuraavana vuorossa oli isojen pukukuvien nosto seinille sekä uusien kohdevalojen ja videotykin asentaminen kattoon. Keskiviikkona päästiin jo asettelemaan teokset paikoilleen ja suunnittelemaan lopullinen aikataulu. Näyttelytila koki parissa päivässä todellisen muodonmuutoksen.

Ritva Liisa Pohjalainen Galleria Kulma näyttely
Näyttelyn värikkäät lasiveistokset puhkesivat täyteen loistoonsa kesäauringon paisteessa.
Kuva: Petra Tiihonen, Alias Studiot

Ritva Liisa Pohjalainen Galleria Kulma näyttely
Mustassa takahuoneessa puvut, korut ja veistokset yhdessä loihtivat mystisen tunnelman.
Kuva: Petra Tiihonen, Alias Studiot

Kaiken kaikkiaan oli upeaa nähdä kuinka kaikki lasiveistokset, korut ja puvut asettuivat yhdessä samaan näyttelytilaan. Teoksia luodessani saatan monesti saada inspiraation vaikkapa puvusta koruun ja edelleen korusta veistokseen. Näyttelyssä tämä teosten vuoropuhelu oli selkeästi silmin havaittavissa.

Ritva Liisa Pohjalainen Galleria Kulma näyttely
Avajaiset keräsivät runsaat sata vierasta. Mukana olivat mm. Kuopio Tanssii ja Soi -tapahtuman toiminnanjohtaja Anna Pitkänen (oikealla) sekä Savon Sanomien toimittaja Kaija Vuorio (keskellä) ja hänen miehensä Osmo Vuorio (vasemmalla).
Kuva: Galleria Kulma

Ritva Liisa Pohjalainen Galleria Kulma näyttely
Näyttelyn avajaisissa nautittiin kesäauringon lisäksi teosten loistosta. 
Kuva: Galleria Kulma

Perjantain avajaisissa riitti runsaasti kävijöitä helteestä huolimatta. Tunnelma oli lämmin sekä sisällä että ulkona. Gallerian terassista saatiin ulos lisätilaa niin, että vieraat pääsivät avajaisten aikana nauttimaan myös kesäisestä säästä.

Näyttelyn puolivälin sunnuntai jäi mieleeni erityisen vilkkaana ja mieluisana päivänä galleriassa. Ystävät Helsingistä tulivat katsomaan ensin näyttelyä, ja myöhemmin nautimme lounasta kotonani aurinkoisessa säässä. Saimme päivän aikana kuunnella myös huippu esityksiä, kun oopperalaulajat Satu ja Ilkka Vihavainen sekä nuori lahjakas Ella Pohjolainen esiintyivät meille Jouni Kurosen säestyksellä.

Ritva Liisa Pohjalainen Galleria Kulma näyttely
Sunnuntaina gallerialle ehtivät myös Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin taiteellinen johtaja Jorma Uotinen ja Aira Samulin.
Kuva: Galleria Kulma

Ritva Liisa Pohjalainen Galleria Kulma näyttely
Itella julkaisi Kansainvälisenä naistenpäivänä vuonna 2010 postimerkkisarjan kuudesta suomalaisesta vaikuttajanaisesta. Minulla ja Aira Samulinilla oli kunnia päästä postimerkkeihin. Airan postimerkissä olivat punaiset tanssikengät ja minun merkissäni suunnittelemani Ruusu-puku (vasemmalla). Kuvassa muistelemme Airan kanssa näyttelyssäni yhteisiä merkkihetkiämme.
Kuva: Galleria Kulma


Lämmin kiitos Galleria Kulmalle ja kaikille näyttelyn pystytyksessä mukana oleille sekä tietysti kaikille näyttelyyn kesäkuun aikana tutustuneille!

– Ritva-Liisa Pohjalainen


Takaisin edelliselle sivulle

Arkisto
 • 03.08.2017

  Ornamon teosmyynti 11.–19.3.2017

  11.–19.3.2017
  Kaapelitehdas / Kabelfabriken Puristamo
  Helsinki / Helsingfors
  RITVA-LIISA POHJALAISEN LASIVEISTOKSIA

  Lue lisää »

 • Näyttely: Yun Jian Art Museum, Shanghai World Financial Center 12.-27.10.2017

  RITVA-LIISA POHJALAISEN NÄYTTELY SHANGHAIN PUDONGISSA 12.-27.10.2017

  Lasitaiteilija ja muotoilija Ritva-Liisa Pohjalainen on saanut Shanghain Pudongin kaupungilta Kiinasta kutsun järjestää lasitaiteen näyttely. Näyttely järjestetään Yun Jian Art Museumissa Shanghai World Financial Centerissa 12.-27.10.2017. Shanghain Pudongissa asuu 8 miljoonaa ja koko Shanghain alueella yli 20 miljoonaa asukasta.

  Näytteille tulee Pohjalaisen 50 lasitaideteosta. Teoksia hän työstää Nuutajärvellä Suomessa sekä Muranossa Italiassa.

  Näyttely on merkittävä askel suomalaisen lasitaiteen ja muotoilun viemisessä Kiinaan. Kuopio ja Shanghain Pudong ovat ystävyyskaupunkeja, ja näyttely on osa kaupunkien välistä kulttuurienvaihto-ohjelmaa. Näyttely on Suomi100-juhlavuoden tapahtuma Kiinassa.

  Ritva-Liisa Pohjalaisen erityisvahvuuksiin kuuluu korkealaatuisen ja uutta luovan taiteellisen työn yhdistäminen teolliseen valmistettavuuteen. Yksi hänen uransa ja myös Shanghain näyttelyn tavoitteista on yhdistää taiteellista luomista ja liiketaloutta. Shanghain näyttelyn mahdollistamiseksi hän etsiikin yhteistyökumppaneita eri aloilta. Näyttely on yksi väylä myös muille yhteistyökumppaneille näkyä Kiinan liike-elämän keskuksessa, Shanghai World Financial Centerissa yhdessä merkittävän suomalaisen lasitaiteen näyttelyn kanssa.

  Pohjalainen on saanut taiteestaan useita merkittäviä huomionosoituksia. Hän on saanut mm. Kaj Franck-muotoilupalkinnon vuonna 2004, Itä-Suomen yliopiston Kunniatohtorin arvon vuonna 2010 ja Suomen virka- ja liikenaisten liiton Vuoden nainen-palkinnon vuonna 2015.

  Tiedustelut: ritvaliisa@rlp.fi
  Lisää tietoa:

  www.ritvaliisa.com

  Instagram: @rlpdesign 


   

  Lue lisää »

 • 17.08.2016

  RITVA-LIISA POHJALAISEN LASIVEISTOKSIA MAESTRO PINO SIGNORETTON KANSSA HABITARE 7.-11.9.2016

  RITVA-LIISA POHJALAISEN LASIVEISTOKSIA MAESTRO PINO SIGNORETTON KANSSA

  HABITARE 7.-11.9.2016
  HELSINGIN MESSUKESKUS, taidekäsityö, osasto 6M 139

  VENETSIAN MESTARIT VALOIVAT SUOMALAISEN TYTÖN MIELEN LASIIN

  Taitelija Ritva-Liisa Pohjalainen esittelee Habitare-messuilla uusia, kesällä 2016 Venetsian Muranossa valmistettuja lasiveistoksia. Niissä pohjoinen kauneus muuttuu lasiksi tekniikalla, jonka vain arvotetuimmat käsityön mestarit hallitsevat.

  Lue lisää »

 • AUSSTELLUNG von 01.11. - 11.12.2016 FINISSAGE am11.12.16 von 13 bis 18 Uhr

  Herzlich laden wir Sie zur Ausstellung der finnischen Glas- und Schmuckdesignerin Riva-Liisa Pohjalainen vom 01.11. - 11.12.2016 und zur Finissage am Sonntag, 11.12.2016 von 13 bis18 Uhr ein.

  Lue lisää »

 • 30.09.2015

  ArtHelsinki-taidemessut Helsingin Messukeskuksessa 9.9.–13.9.2015

  Ritva Liisa Pohjalainen ArtHelsinki

  Olimme syyskuussa mukana ArtHelsinki-taidemessutapahtumassa. G12/Ritva-Liisa Pohjalainen -osastollamme oli esillä taidelasiveistoksiani.

  Lue lisää »

 • 24.07.2015

  Kevään matkamuistoja osa 3/3: Pietari

  Ritva-Liisa Pohjalainen kevätmatkamuistoja Venäjä

  Matkustimme toukokuun alussa ystäviemme Asta ja Kimmo Ruotsalaisen kanssa Venäjälle keväiseen Pietariin. Matka Kouvolasta Pietariin sujui mukavasti Allegro-junalla parissa tunnissa. Ystäviemme opastuksella pääsimme tutustumaan upeisiin paikallisiin nähtävyksiin ja arkkitehtuuriin.

  Lue lisää »

 • 12.07.2015

  Kevään matkamuistoja osa 2/3: Sveitsi

  Ritva-Liisa Pohjalainen kevätmatkamuistoja Sveitsi

  Huhtikuun lopussa matkustimme Sveitsiin, missä meitä kohtasivat huikeat maisemat. Alpit loistivat lumihuippuisina ja laaksoissa vihreä kevät kukkineen loivat unohtumattomia kontrasteja.

  Lue lisää »

 • 01.07.2015

  Kevään matkamuistoja osa 1/3: Espanja

  Ritva-Liisa Pohjalainen Kevätmatkamuistoja osa 01 Espanja

  Huhtikuun alussa saimme nauttia keväästä Espanjassa Costa Bravalla. Autolla matkamme taittui rannikkoa pitkin Barcelonasta koilliseen. Suuntasimme Beguriin ystävämme syntymäpäiväjuhlille.

  Lue lisää »

 • 18.06.2015

  Kaunista juhannusta!

  Ritva Liisa Pohjalainen Kaunista juhannusta

  – Ritva-Liisa Pohjalainen

  Lue lisää »

 • 10.05.2015

  Hyvää äitienpäivää!

  Ritva Liisa Pohjalainen Runo Hyvää äitienpäivää

  – Ritva-Liisa Pohjalainen

  Lue lisää »

 • 30.01.2015

  Eläköön moniNaisuus!

  Ritva Liisa Pohjalainen Eläköön moniNaisuus -näyttely Gumbostrand Konst & Form

  Eläköön moniNaisuus on kuuden naistaiteilijan yhteisnäyttely, jonka suunnittelu oli lähes vuoden mittainen projekti. Prosessin aikana tapasimme Gumbostrand Konst & Form -galleriassa taiteilijoiden kanssa ja vaihdoimme ajatuksiamme. Vastikään avatussa näyttelyssä teoksemme pääsevät nyt vuorostaan käymään vuoropuhelua keskenään.

  Lue lisää »

 • 23.12.2014

  Joulutervehdys 2014

  Ritva Liisa Pohjalainen joulutervehdys 2014

  Ateljee vetäytyy joulun viettoon ja toivottaa kaikille hyvää joulua ja onnea uudelle vuodelle!

  Lue lisää »

 • 17.12.2014

  Matka Naganoon Taku ja Niina Takeuchin häihin

  Saimme hääkutsun perhetuttaviemme Taku ja Niina Takeuchin häihin Karuizavaan. Läheiset ja ystävät pääsivät todistamaan vihkimistä tunnelmallisessa vihkitemppelissä. Päivästä jäi meille kerrassaan ihanat muistot! Hääjuhlien jälkeen matkustimme Takun kotikaupunkiin, Naganoon, missä tutustuimme tarkemmin mm. lähiseudun kuumiin lähteisiin, syksynkirjaviin puutarhoihin ja japanilaiseen kulttuuriin.

  Lue lisää »

 • 08.12.2014

  Tokyo Design Week 2014 – kaupunki taidetta pullollaan

  Matkustimme lokakuun lopussa ystävämme mäkihyppääjä Taku Takeuchin häihin Karuizavaan ja Naganoon. Pysähdyimme ensin Tokioon, missä tutustuimme Tokyo Design Week:n tapahtumiin eri puolilla kaupunkia.

  Lue lisää »

 • 14.11.2014

  Autoretki Key Westiin

  Ritva Liisa Pohjalainen Miami Key West

  Miamissa välimatkat kaikkialle olivat pitkiä, joten vuokrasimme auton jo heti toisena lomapäivänämme. Suuntasimme matkamme kohti Henrik Schuttin hurmaavista rantakuvista tuttua Key Westiä.

  Lue lisää »

 • 07.11.2014

  Matkalla Miamissa Floridassa

  Ritva Liisa Pohjalainen Miami Florida

  Ostimme viime jouluna liput Miamiin poikani Jussin ja hänen perheensä kanssa. Matkan aikana kauniit maisemat, arkitehtuuri ja design hurmasivat minut täysin. Tajusin, että Miamin maisemat ovat antaneet minulle ajatuksia omaan työhöni jo opiskeluajan painokankaisiin, vaikka vasta nyt ensimmäistä kertaa pääsin näkemään maiseman itse paikan päällä.

  Lue lisää »

 • 28.10.2014

  I love me 2014 -korumerkin 10-vuotisjuhlat

  Ritva Liisa Pohjalainen I love me 2014 korumerkin 10-vuotisjuhla

  Koru ja Kello -messuilla 17.-19.10.2014 vietettiin korumallistoni 10-vuotisjuhlaa. Osastollamme juontamassa oli ihastuttava Ellen Jokikunnas ja osastollammme vierailleita hemmoteltiin kuohuviinitarjoiluilla ja yllätyskoruarvonnoilla. Korumerkkini 10-vuotisjuhla näkyi ja kuului myös messuosastomme ulkopuolella, kuten I love Fashion -muotinäytöksessä jossa korujen lisäksi nähtiin myös suunnittelemiani uusia, unikkeja iltapukuja.

  Lue lisää »

 • 09.10.2014

  Ateljeessa syntyy pikkumustia korumalliston 10-vuotisjuhlaan

  Ritva Liisa Pohjalainen I love me 2014 -messut mutoinäytös puvut

  Ritva Liisa Pohjalainen -korumallistoni viettää tänä syksynä 10-vuotisjuhlaansa Koru&Kello-messuilla I love me -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 17.–19.10.2014. Juhlan kunniaksi olen suunnitellut messujen I love Fashion -muotinäytökseen yhteensä kuusi uutta pikkumustaa ja iltapukua. Ideat näihin pukuihin ovat lähtöisin suunnittelemieni korujen muodoista.

  Lue lisää »

 • 29.09.2014

  Kauppakeskus Minnan vip-illassa kunniavieraana

  Ritva Liisa Pohjalainen ja Janne kataja Kauppakeskus Minna vip-ilta 2014

  Kauppakeskus Minnassa, Kuopiossa järjestettiin keskiviikkona 24.9.2014 kutsuvierasilta, jossa olin mukana Timanttiset-myymälän kunniavieraana.

  Lue lisää »

 • 22.09.2014

  Isieni kotiseudulla Karjalassa

  Ritva Liisa Pohjalainen Karjalassa

  Matkasimme Pohjalaisen suvun serkkujen kanssa isiemme kotiseudulle Karjalaan, tarkemmin Räisälän Myllypellon kylälle.

  Lue lisää »

 • 01.09.2014

  Kesälomalla

  RLP_kesälomalla_2014

  Muistoja ystävien ja perheen kanssa vietetyistä aurinkoisista kesähetkistä.

  Lue lisää »

 • 04.07.2014

  Veronan oopperajuhlilla 2014

  Viime kesänä Savonlinnan oopperajuhlilla saimme ystäviemme kanssa idean lähteä oopperamatkalle Veronaan Italiaan. Tänä kesänä suunnitelmista tuli viimein totta, ja ystäviemme opastuksella pääsimmme oopperan lisäksi nauttimaan myös upeista paikallisista nähtävyyksistä ja herkuista.

  Lue lisää »

 • 19.06.2014

  Kesän taidelasi- ja korunäyttelyä rakentamassa

  Ritva Liisa Pohjalainen Galleria Kulma näyttely

  Kevättalvella minut kutsuttiin pitämään näyttely Kuopion satamaan juuri avatussa Galleria Kulmassa. Tutustuessani keväällä näyttelytilaan, oivalsin oitis kuinka taidelasit, puvut, korut ja veistokset tultaisiin asettelemaan tilaan. Ystävien avustuksella näyttely saatiin pystytettyä ennätysajassa ja galleria koki lopulta todellisen muodonmuutoksen. Näyttely avajaisia päästiin juhlimaan kesäisissä merkeissä 6.6.2014.

  – Ritva-Liisa Pohjalainen

  Lue lisää »

 • 19.06.2014

  Ateljee avattu

  Ateljee avattu!

  Ritva Liisa Pohjalainen -korumerkin 10-vuotisjuhlan kunniaksi olemme avanneet nettisivullemme uuden Ateljee-blogin. Tulen jatkossa julkaisemaan Ateljeessa kuulumisiani ja ajatuksiani liittyen erilaisiin tapahtumiin, projekteihin, työhöni sekä vapa-aikaani.

  – Ritva Liisa Pohjalainen

  Lue lisää »

Tagit
×